Vitamin és Gyógynövény szaküzlet
Glutenzim Direct tabletta - 30db
Glutenzim Direct tabletta - 30db
4.036 Ft 3.581 Ft
Akció!

Glutenzim Direct tabletta – 30db

4.036 Ft 3.581 Ft

A Glutenzim DIRECT-ben található saválló enzim a gyomorban elbontja a gluténmentes diéta során az étellel elfogyasztott esetleges gluténszennyeződést. Az eredményes gluténmentes diétáért.

Készleten

Cikkszám: 108830 Kategória:

Glutenzim Direct tabletta

A Glutenzim DIRECT-ben található saválló enzim a gyomorban elbontja a gluténmentes diéta során az étellel elfogyasztott esetleges gluténszennyeződést. Az eredményes gluténmentes diétáért.

Fontos, hogy a készítmény nem helyettesíti a gluténmentes diétát és nem alkalmas a cöliákia kezelésére, ám az étellel, itallal véletlenül elfogyasztott „rejtett” gluténszennyeződéseket képes elbontani, ezáltal segítve a gluténmentes diéta betartását és eredményességét.

Termékünk a glutén-érzékenyek számára készült. A glutén érzékenység egy olyan autoimmun betegség, melynek a tudomány mai állása szerint nincs terápiás megoldása, azonban a népességet egyre nagyobb számban érinti. A gluténérzékeny beteg a glutén teljes kizárásával, élethosszig tartó gluténmentes diétasegítségével teljes életet élhet.

A megfelelő élelmiszerek kiválasztásában és beszerzésében a betegek ma már sok segítséget kapnak. Azonban a leggondosabban betartott diéta mellett is adódhat olyan helyzet, amikor az étel glutén tartalmáról, vagy gluténnal való szennyezettségének mértékéről nem áll rendelkezésre információ, mégis enni kell valamit. Ilyen helyzetek adódhatnak például egy utazás vagy vendégség alkalmával, a közétkeztetésről, vagy az éttermi esetekről nem is beszélve. Ilyenkor a gluténérzékeny beteg akaratán kívül „diétahibát” követhet el.

Az ilyen esetek kiküszöbölésére készült a Glutenzim Direct étrendkiegészítő.Ez a készítmény egy Tolerase-G nevű, gluténbontó enzimet tartalmaz. A Glutenzim Direct saválló enzim tartalmánál fogva képes a szennyeződésként a gyomorba került glutént lebontani és ezzel az autoimmun folyamat beindulását megakadályozni. A készítményt tehát gluténérzékenyeknek ajánljuk hangsúlyozva, hogy nem helyettesíti a gluténmentes diétát és nem gyógyítja a gluténérzékenységet, de a gluténérzékenyek mindennapjait biztonságosabbá teheti.

Glutén mentesség

Azokat az élelmiszereket, melyek glutén tartalma 20 mg/ kg vagy ez alatti érték, glutén mentes kategóriába soroljuk. Ilyen esetben a termék előállítója törvényesen tünteti fel a fogyasztási terméken a „glutén mentes” megjelölést. 100 mg/ kg glutén tartalomig az élelmiszer az „nagyon alacsony glutén tartalmú” megjelöléssel hozható forgalomba.

Tehát amint látható, az úgynevezett „mentes” ételek nem mentesek teljes mértékben a gluténtól, csak az élelmiszeripari törvénynek megfelelő mennyiségben, vagy az alatt tartalmaznak glutén.

Napi ajánlott fogyasztási mennyiség: 2 tabletta.

Tápanyagok, illetve táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagok mennyisége (a termék javasolt napi adagjára vonatkoztatva):

  • prolil-oligopeptidáz enzim (enzimaktivitás 100000 PPI) 168 mg

Összetétel: prolil-oligopeptidáz enzim, maltodextrin, kalcium-foszfátok, mikrokristályos cellulóz, oxidált keményítő E1404, polivinilpirrolidon, zsírsavak magnézium sói.

Tájékoztatás az étrend-kiegészítőkről

Kosár